Barolo’s råeste dame!

Barolo produsenten Aurelio Settimo etablerte seg i Piemonte i 1943 ved byen La Morra som ligger i hjertet av Barolo. Her har Tiziana Settimo 5,7 hektar med druene Nebbiolo og Dolcetto.
Etter å ha vært med sin far i vinmarken i mange år tok Tiziana Settimo over driften av vingården i 2007. Hennes dedikasjon til å føre sin fars tradisjoner videre både i vinmarken og vinkjelleren har ført henne helt opp i toppsjiktet blandt verdens beste Barolo produsenter. Familiens ekstremt høye fokus på kvalitet i alle ledd og tradisjoner lever videre. I disse tider er det vel også verdt å merke seg at alle hennes viner er lave på sukker og hun bruker nesten ingen eik. Settimo sine viner er rene, ærlige og klassiske i stilen.

I disse dager er innhøstningen i full gang og det ser ut til å bli en meget god årgang. Hennes viner krever sine år, så imens kan vi nyte noen av Settimo sine flotte viner som er tilgjengelige i bestillingsutvalget på polet:

Dolcetto sept 2019

Aurelio Setttimo Dolcetto d`Alba  DOC 2017
Rubinrød farge med god duft av kirsebær, jordbær og skogsbær. Typeriktig smak av kirsebær og mandler, herlig fylde og god lengde i munn.
Server den til parmaskinke, pasta eller retter av hvitt kjøtt eller hvit fisk. Varenr:5970701              Pris:189,90  

Aurelio Settimo Langhe Nebbiolo DOC 2015
Nydelig lys rubinrød farge med komplekse aromaer av skogsbær, blomster og krydderier. Modne tanniner og god fast smaksfull lengde.
Druene i denne vinen kommer kun fra Barolo vinmarker, og kalles derfor ofte for en mini Barolo.
Passer ypperlig til fetere matretter som rike gryteretter, andebryst eller retter av lam. Varenr: 1843601    Pris: 249,90

Aurelio Settimo Barolo DOCG 2011    
Dyp murstein rød farge med duft av fioler, solbær og lakris. En balansert og elegant vin med pene tanniner. Kompleks smak av modne skogsbær og lang ettersmak.
Ypperlig til lam og storfe retter, småvilt og and.
Varenr: 5130201              Pris : 392,00
 
Aurelio Settimo Barolo Rocche dell`Annunziata 2011

Granat farget vin med komplekse aromaer av tobakk og lakris, mineralske toner og smak av modne røde bær, balsamico og krydderier. Godt avslepne tanniner og nydelig lengde.
Passer til retter av storfe, stor og småvilt, fugl og lam.  
Varenr: 5970301             Pris : 459,90

Aurelio Settimo Barolo Rocche dell`Annunziata 2013 MAGNUM
En fin utviklet Barolo med flott konsentrasjon av kirsebærfrukt og treverk kombinert med en lang krydret utgang. En elegant og fullkommen vin! Kommer i lekker rød eske og er den perfekte gaven!
Varenr:5970305              Pris: 999,90  

Aurelio Settimo Barolo Rocche Riserva 2009
Nydelig moden vin med mursteinsrød farge og flotte aromaer av fioler og treverk, tobakk og lakris. Mineralsk innslag og smak av modne røde bær og balsamico. Pent avslepne tanniner og god frisk lengde.
Passer til retter av storfe, storvilt, fugl og lam.  
Varenr: 3560001             Pris :789,90

La høsten komme og unn deg et glass herlig rødvin!

Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen