Italiensk musserende

Hva er forskjellen på Spumante, Prosecco, Frizzante og Franciacorta

Utvalget på polet over italienske bobler er enormt og det kan være vanskelig å vite hva man skal velge og hva som egentlig er forskjellen.  Prosecco er kanskje den mest kjente musserende fra Italia og er lager på druen Glera og «Metodo Italiano» (Charmat metoden). Det vil si at annengangs gjæringen skjer i  ståltanker under trykk. Vinstilen er relativt lett aromatisk med fruktige aromaer.  I motsetning til Franciacorta, Italias svar på Champagne skjer annengangs gjæringen på flaske. I tillegg til metoden må druene, Chardonnay og  Pinot Noir være fra området Franciacorta i Lombardia. Disse vinene er kraftigere i stilen og har større kompleksitet og dybde. 

Sabling

I tillegg til Franciacorta og Prosecco, finnes det også musserende viner fra Italia som heter Spumante og Frizzante. De lages som Prosecco, det vil si «Metodo Italiano»,  men med andre druer i tillegg til at det er trykket på flasken som avgjør om det er Frizzante (2,5 bar) eller Spumante (3,5 bar). 

Rimelige og god spumante

Imperiale Spumante Millesimato Bianco Extra Dry er en delikat og middels fyldig Spumante fra Italia som du får i bestillingsutvalget på polet. Den har elegante bobler, fruktige aromaer og innslag av sitrus og florale elementer. En riktig god boblevin til kun 99,90! Server den gjerne alene til litt snacks, aperitiff eller lette fisk og sjømat retter.                                                            Følg linken herunder for bestilling på polet. 

https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Italia/Imperiale-Spumante-Millesimato-Bianco-Extra-Dry/p/10181501


Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen