Helse og alkohol

Moderate mengder kan være bra

Forskere finner stadig flere helsemessige fordeler ved å nyte et glass vin. 

Det viser seg at stoffet reservatrol som finnes i blå druer er med på å forlenge livet til biene, og i samme forsøk viste det seg at apetitten til biene gikk ned. Forsøk på mennesker viser også en tendens til nedsatt appetitt, men dessverre er det enda ikke funnet bevis for at reservatrol kan forlenge menneskers liv. Dog kan det ha en beskyttende effekt mot stress. 

 Vi vet at høyt alkoholforbruk øker risikoen for en rekke sykdommer og at alkohol kan skape avhengighet. Samtidig kan små og moderate mengder alkohol ha en god effekt på mennesker psykiske velvære. I forhold til hjerte og karsykdommer kan moderate mengder være beskyttende. 

10 positive sider ved å nyte litt vin.

1) Et moderat alkoholinntak kan ha beskyttende effekt på utviklingen av hjerteinfarkt.           

2) Sjansen for sykelighet og død reduseres ved 1 til 2 enheter. 

3) Alkohol øker mengden av det sunne kolesterolet i blodet.

4) Sunt kolesterol gir mindre sjanse for blodpropp og åreforkalkning.

5) Drueskallet vinen er laget av inneholder antioksydanter som bidrar til å redusere det dårlige kolesterolet.

6) Antioksidanter forebygger alzheimer, parkinson, enkelte krefttyper, infeksjoner og den generelle aldringsprosessen.

7) Når du drikker vin sammen med et måltid bestående av proteiner og fett synker mengden med oksidert fett med 50 prosent. Dette kan forklare at folk i middelhavsområdene, som spiser mye fett og drikker vin, har lavere frekvens av hjerte- og karsykdommer.

8) Vindrikkere har noe høyere intelligens enn andre, ifølge enkeltstående forskningsrapporter.

9) En studie viser at moderat inntak av rødvin gir lavere risiko for arteriosklerose.

10) En undersøkelse gjort på et utvalg menn i 1997 viste at to glass vin daglig ga en positiv effekt på kroppens evne til å nyttegjøre seg karbohydrater, proteiner og fett. 

Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen