Høstviner fra Piemonte

Vi er veldig stolte av å få presentere en av Barolo`s beste vinprodusenter. Aurelio Settimo som idag eies og drives av Tiziana Settimo. Hun lager først og fremst fantastiske Barolo, men hun er også kjent for rødvinene Settimo Langhe Nebbiolo og Settimo Dolcetto d`Alba. Dolcetto for den som ønsker en lettere vin til å nyte til enklere mat som pasta eller Nebbiolo for de som søker en kraftigere mat vin. Langhe Nebbiolo blir også kaldt mini Barolo ettersom druene kommer fra de samme vinmarkene som Barolo. Idag er 3 av hennes Barolo tilgjengelig på polet, samt den ene i magnum. Se her.

Aurelio Settimo holder til i La Morra, midt i hjertet av Barolo. Vinmarkene ligger flott eksponert mot solen som dermed gir veldig høy kvalitet på druene og vinene. Hennes viner lagrer ekstremt godt og er derfor tilgjengelige i relativt gamle årganger på polet. Noe som kjennetegner Tiziana sine viner er at de ikke er overfatlagrede, men elegante rene viner. Hun ønsker å fremheve den fantastiske kvaliteten som druene allerede har fra vinmarken og naturens side.

I løpet av høsten vil vi fortelle mer om hennes fantastiske viner. Idag tar vi for oss Aurelio Settimo Langhe Nebbiolo 2013 som er en moden og kraftig vin med flott struktur og herlige smaker av mørke skogsbær og krydderier. Server den gjerne til smaksrike kjøtt retter. Polnr:1843601,pris.229,90. Trykk her for å komme rett inn på linken til polet.

Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen