Kvinner har 100 ganger fler smaks punkter enn menn!

Dere lurer kanskje på hvorfor Roxy Wines skal satse på vin for kvinnen? I mange av våre naboland er det gjort flere store undersøkelser rundt dette, og ifølge blant annet Vinmonopolet viser det seg at kvinnen kjøper mer og mer vin, og nyter mer vin.

I England, USA og vest Europa er det kvinnen som står for den største andelen av alle vin innkjøp.

Ifølge «Wine Intelligence» er det flere kvinnelige vin drikkere enn menn, og 55 % av de som drikker vin i England er kvinner.

Hvorfor det er slik, er det flere grunner til. Men en av grunnene er trender,- som også vi kvinner normalt sett er mer opptatt av enn menn. Trendene går mer og mer i retning av hvitvin, rosé, bobler og fruktige, friske viner.

Super smakere

Det er vitenskapelig bevist at kvinner som er innenfor alderen hvor man kan få barn, er mer sensitiv til aromaer enn menn på samme alder. Kvinner har også dobbelt så stor sjanse for å bli super smakere, da de har over 100 ganger flere smaks punkter på tungen per kvadratcentimeter enn menn.

Disse unike kvinnelige karakteristikkene betyr at kvinner ofte foretrekker mer nyanserte og subtile viner som ikke har så høyt nivå av tanniner og syre.

Det er selvfølgelig kvinner som liker store intense viner, men det er viktig at det er en balansert vin som ikke har for mye alkohol og tanniner.

Kvinnens drikkemønster

Kvinnens drikkemønster er også annerledes. Det viser seg at kvinner foretrekker å nyte vin for seg selv og mindre og mindre opptatt av at den skal passe til mat. Sannsynligvis er dette blant annet en av grunnene til at Prosecco har blitt så populært.

Vi ser også at kvinner kjøper vin for å belønne seg selv etter en lang dag. Så med blir ukens belønning en flaske med milde og behagelige bobler som heter Imperiale Spumante, en musserende vin med friske bobler og god fruktig smak.

Trykk her for å bestille den på polet, den koster kun 119,90. Varenr. 101815

Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen