Drikke til fårikål

Fårikål er ikke bare lammekjøtt og kål. Egentlig brukte man sauekjøtt, men ettersom vi har modernisert oss er det lam som er mest benyttet i dag, selv om noen fortsatt sverger til sauekjøtt. Vårt tips er å brune kjøttet i pannen først med skikkelig kvitseide smør, for så å lag vis legge kål og kjøtt, i tillegg til hel pepper. Benytt gjerne litt mel mellom lagene om du ønsker en rikere konsistens, eller prøv med litt hele einebær sammen med pepper. Sjefens tips: Jeg bruker alltid bog (skivet men ikke utbenet) som jeg bruner i pannen først. Dernest tilsetter jeg kyllingfond i vannet og legger i et par timiankvister. Det gjør susen!

Øl og akevitt

Vil du ha øl til denne nasjonalretten så er det bare å ta utgangspunkt i den øltypen du foretrekker.
Humlebitterheten i ølet dempes ikke spesielt mye i møtet med fårikål, så med mindre du er veldig glad i IPA behøver du ikke å velge et bittert øl. 
Det kan være lurt å styre unna øl med mye fruktighet og blomsterpreg. Øl med mye mørkt maltpreg, som porter og stout, fungerer ikke så godt til fårikål. Vi anbefaler gjerne øl fra Gotland!     https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Sverige/Gotlands-Bryggeri-Sleepy-Bulldog-Pale-Ale/p/2049102

Hva er ikke bedre enn norsk akevitt som er laget spesielt for å passe til fårikål!                              https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Norge/Norsk-F%C3%A5rik%C3%A5l-Akevitt/p/9381401

Riktig vin og Champagne

Tysk Riesling gjerne med litt sødme går veldig bra til fårikål. En vin med høy syrefriskhet og samtidig god sødme balanserer godt til både den sødmefulle kålen samt det fete i kjøttet. https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Tyskland/Von-Buhl-Riesling-2015/p/10057301

Men for de som er glad i bobler så går det faktisk veldig bra også med en Champagne! Prøv gjerne en  blanc de blancs Champagne. https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Frankrike/Palmer-Blanc-de-Blanc-Brut/p/3480501

Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen