Tid for oppussing

Det ryddes for harde livet rundt omkring i Norges hjem på våren . Ifjor brukte vi rundt 80 milliarder på oppussing!
Til sammenligning så var statsbudsjettet for 2018 satt av 67 milliarder til transport og kommunikasjon. 55 milliarder er satt av til forsvaret og 39 milliarder til høyere utdanning og fagskoler!

Vi elsker å pusse opp!

Hele 59 % av Norges befolkning er litt eller meget interessert i interiør og innredning av bolig, ifjor var det mer enn 1 000 000 husstander som pusset opp boligen sin, enten utvendig eller innvendig. Nordmenn er uten tvil europamestere i oppussing. Vår iver etter å bytte ut, rive ned og pusse opp skaper også enorme mengder avfall. Husk derfor å gi bort, legg ut til salg eller vurder om du kan bruke noe om igjen,-FØR du kaster.

Hvem bestemmer?

Å eie en bolig er som regel et felles prosjekt mellom to voksne personer, som regel mann og kvinne. Men det er ikke alltid fellesskapet er like sterkt. «Tradisjonelle» kjønns mønstre er fremdeles synlig i hjemmets oppussing prosjekter.  Generelt er det slik at husets ytre er mannens domene, mens husets indre er kvinnens.  Unntaket her er baderommet hvor mann og kvinne står relativt likt som initiativtakere.

Har du bestemt deg så gjør det nå!

Har du bestemt deg for å pusse opp så er det bare å sette igang, og har du begynt må du gjøre det ferdig. Men for å unngå at du skal gå lei er det viktig å ta en pause og hva er vel ikke bedre enn å sette seg ned, hvile ut og ta et glass rødvin. Otto Robsahm sin rødvin Hazlo Ahora er laget for nettopp det. God spansk vin, økologisk og uten skarpe kanter som gjør den også god å drikke uten mat. les mer om den her på polets hjemmesider. Den er tilgjengelig gjennom bestilling.

Lykke til!

Få tilsendt vintips og gode råd rett i innboksen